Populaire uitzendingen

Iedereen is gek op Jack in februari op tv

De comedyserie Iedereen is gek op Jack zal vanaf februari door RTL 4 worden uitgezonden. De 13-delige reeks is gebaseerd op de Amerikaanse comedy Everybody loves Raymond en wordt gemaakt door het nieuwe productiebedrijf van Linda de Mol. 

De RTL4-presentatrice speelt samen met Jeroen van Koningsbrugge een hoofdrol in de serie. Ze zijn druk bezig met de opnames. Het is pittig, ik moet lappen tekst uit mijn hoofd leren 's avonds, zegt De Mol in de Telegraaf. Voor de kerst moeten we vijf afleveringen af hebben, we gaan in februari al de buis op.
De Mol heeft ervoor gekozen een bestaande serie te kopen en te bewerken. Goede comedyschrijvers in Nederland zijn dun gezaaid, die paar die er zijn zijn volgeboekt tot 2014. Dan kunnen we beter iets kopen wat goed is.
Maar er is wel een verschil tussen een Amerikaanse en Nederlandse comedy. De grapdichtheid in Nederland ligt laag, ik zie er wel een uitdaging in om mensen om de minuut te kunnen laten lachen of glimlachen.

De eerste reeks bestaat uit 13 afleveringen maar De Mol heeft al een optie voor een volgend seizoen. Toch is ze zenuwachtig voor de reacties op Iedereen is gek op Jack. Dat klinkt misschien stom, maar het is griezelig als je iets nog nooit hebt gedaan. Ik hoop dat mensen het grappig gaan vinden, als ze zeggen 'ik vond er geen bal aan' dan heb je gefaald. Maar volgens mij wordt het echt leuk.

Bron: MediaJournaal.nl

12-12-2010

Tags: Iedereen is gek op Jack, Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge, RTL 4