Lingo gemist?

ma 30 sep 2013, 19:00

In het bekende woord- en taalspel nemen twee kandidatenteams het tegen elkaar op door het spelen van 5-, 6-, 7-, 8- en 10-letterwoorden.

Uitgezonden: op Nederland 1

Aanraders

Reacties op "Lingo"

Over "Lingo"

In het taalspel Lingo, dat nog dagelijks wordt uitgezonden op Nederland 1, nemen twee teams, bestaande uit twee kandidaten, het tegen elkaar op. Onder begeleiding van presentatrice Lucille Werner moeten de kandidaten zo spoedig mogelijk een zes-letterwoord (soms ook een tien-letterwoord) raden. Daarna grabbelen de kandidaten per ronde drie ballen uit de ballenbak, om deze vervolgens weg te strepen op hun Lingokaart. Zodra een team een rij van vijf getallen (horizontaal, verticaal of diagonaal kan uitwissen, halen ze LINGO. Het team met het hoogst aantal punten mag zich na afloop winnaar noemen en gaat door naar de finale. Inmiddels hebben al vele finalisten prijzengeld gewonnen. Studenten, familie, vrienden en onbekenden, iedereen heeft de mogelijkheid om zich op te geven voor deze populaire taalquiz, die al vanaf 1989 wordt uitgezonden.

Heb je een uitzending van Lingo (Nederland 1) gemist? Op deze 'Lingo-gemist' pagina vind je alle uitzendingen van Lingo die je gemist hebt.

Herhaling.nl doet er alles aan om direct na iedere uitzending van Lingo de nieuwste uitzending op Herhaling.nl te zetten. De rechten van Lingo liggen bij Nederland 1, Herhaling.nl stuurt je daarom door naar de juiste uitzending van de juiste zender. Herhaling.nl is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de inhoud van Lingo.