Sesamstraat gemist?

Magisch (ma 30 sep 2013, 06:50)

Ieniemienie, Tommie en Purk knutselen koninklijke kronen. Arjan stelt de Vraag van Vandaag. Elmo wil zo graag een dinosaurus. Meneer Aart vertelt over Joep en de buurman die allebei een tuin willen.

Uitgezonden: op Nederland 3

Aanraders

Reacties op "Sesamstraat"

Over "Sesamstraat"

Sesamstraat is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse kinderserie Sesame Street. Het Nederlandse programma begint tegenwoordig met een scène in de straat met het fantasiebeest[5] Tommie (stem en spel: Bert Plagman), de muis Ieniemienie (stem en spel: Catherine van Woerden), de vogel Pino (stem en spel: Renée Menschaar) en/of het biggetje Purk (stem en spel: Judith Broersen) aangevuld met menselijke personages. In deze beginscène komen zaken als sociale omgang aan bod, bijvoorbeeld eerlijk delen, ruzie, vriendschap en verdriet. De Nederlandse filmpjes worden afgewisseld met nagesynchroniseerde Amerikaanse tekenfilmpjes waarin letters en cijfers geleerd worden en filmpjes met poppen van Jim Henson, beter bekend als de Muppets. Belangrijk onderdeel is ook de belevenissen van Amerikaanse Muppets zoals Bert en Ernie. Het programma bestaat voor 40% uit Amerikaanse items en 60% uit Nederlandse. Er zijn ruim 30 Nederlandse schrijvers die hun bijdrage leveren aan het programma in de vorm van scenario's voor straatscènes, gedichten, liedteksten en voorleesverhalen. De liedjes gezongen door de Nederlandse personages worden gecomponeerd door Henny Vrienten. Het programma wordt meestal afgesloten door een van de Sesamstraat-acteurs die een verhaaltje voorleest voor een klein groepje kinderen. In de jaren tachtig was er ook met enige regelmaat een optreden van een Nederlandse band in Sesamstraat, die kinderliedjes ten gehore bracht. Onder meer Klein Orkest en Circus Custers gaven acte de présence. In oktober 2007 werd bekendgemaakt dat Sesamstraat er in september 2008[6] twee nieuwe bewoners bij zou krijgen. De personages Angsthaas en Stuntkip kwamen de familie in de bekendste straat van Nederland vergezellen. Er was ruimte voor meer bewoners omdat de duur van het programma werd verlengd van 15 naar 25 minuten. De reden die werd gegeven waarom het een jaar zou duren voor Angsthaas en Stuntkip daadwerkelijk op de buis te zien waren, was dat het tijd zou vergen om de types te ontwikkelen. Het tweetal werd bedacht door de Nederlandse schrijvers van Sesamstraat, maar de poppen die worden gebruikt komen uit de stal van Jim Henson.

Heb je een uitzending van Sesamstraat (Nederland 3) gemist? Op deze 'Sesamstraat-gemist' pagina vind je alle uitzendingen van Sesamstraat die je gemist hebt.

Herhaling.nl doet er alles aan om direct na iedere uitzending van Sesamstraat de nieuwste uitzending op Herhaling.nl te zetten. De rechten van Sesamstraat liggen bij Nederland 3, Herhaling.nl stuurt je daarom door naar de juiste uitzending van de juiste zender. Herhaling.nl is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de inhoud van Sesamstraat.